Москов с оставка в ДСБ, но министър, партията в опозиция

Москов с оставка в ДСБ, но министър, партията в опозиция | StandartNews.com

Петър Москов напуска поста си на зам. председател на ДСБ. Партията му обаче минава в опозиция, решиха в Поморие хората на Радан Кънев. Москов остава министър в кабинета на Бойко Борисов. Но остава и член на ДСБ.

Ето какво сподели Радан Кънев: "Съжалявам за дългото чакане, ще ви прочета решението на НР на ДСБ, то е съвсем кратко: „Националното ръководство на ДСБ подкрепя решението на лидера за снемане на политическото доверие от правителството и напускане на парламентарното мнозинство в 43-то НС поради отказа на партия ГЕРБ от договорения вариант на конституционните реформи и бламирането на министър Христо Иванов като министър на правосъдието. ДСБ подкрепя провежданите реформаторски политики от д-р Петър Москов и във връзка с решението му за оставане на поста, прие оставката му като зам.-председател на партията".

"Благодаря на ДСБ за обявената подкрепа. Правя така и вярвам, че правя така, че лишавам от всякакво възможно алиби всеки един от тези, които от първия ден на влизането в управлението искаха унищожаването на мнозинството, унищожаването на управлението, спирането на възможността за провеждането на реформи там, където са възможни", посочи Петър Москов и добави, че ще продължи да бъде член на ДСБ.

По думите му неговата оставка я искат ДПС, БСП и "ще ви излъжа още колко опозиционни партии от първия ден." "Моята оставка е най-настървеното искане в държавата. Няма да я получат по този начин", каза още здравният министър.

"Доктор Москов е един от двамата безспорни лидери на партията. Ние сме взели изключително тежко политическо решение тази вечер, ако тези партии са готови за такова решение, за да се консолидираме като единна сила, единен Реформаторски блок, би било много зряло", каза Радан Кънев, "Опитите оттук нататък между мен и Петър лично да бъдат вкарвани интриги, ще бъдат също толкова неуспешни, колкото и досега".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай