Мнозинство на промяната няма да има

Ние имаме ясна програма за промяна, каза Христо Иванов

Мнозинство на промяната няма да има | StandartNews.com

"Демократична България" има много силен потенциал да подкрепи едно управление на промяната, да бъде сила за промяната. Реалността е, че ние се явихме на предишните избори с искане за мандат от гражданите, но те се произнесоха.

Мнозинството от гражданите гласува за промяна, но възложи задачата за промяна на "Има такъв народ". Това заяви в "Денят започва с Георги Любенов" лидерът на "Демократична България" Христо Иванов.

"Ако ИТН тръгнат към реализиране на концепция за управление, т.е. това означава концепция и определени фигури, тези разговори биха станали много по-ясни и в този смисъл моят призив е да се направи такъв опит", каза Иванов.

По думите му шестте изминали парламентарни дни са показали, че "мнозинство на промяната не може да се очаква".

По думите му "Демократична България" ще положи всички необходими усилия за съставяне на правителство. Според Христо Иванов важното е това правителство да е на промяната, защото по думите му мнозинството от българските граждани гласували за промяна.

"Мандатът отива при ИТН, колегите трябва да направят концепцията как трябва да се случи това от тяхна гледна точка", каза Иванов.

"Ние от "Демократична България" е важно да кажем, че сме готови с конструктивно усилие в това отношение, без да поставяме някакви ограничаващи условия, разбира се, това не означава, че ние при всяко условие ще сме съгласни да подкрепим всяко управление. 

По думите му в сегашната ситуация е трудно да се говори за промяна, защото "новите партии, тези партии, които се идентифицираха като тези партии на протеста, нямат мнозинство в този парламент и ще трябва да търсят подкрепа от някои от системните досегашни политически играчи, което върви с определени негативи".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай