Мицов: Няма лошо да помагаш, има лошо да си допринесъл за трагедиите

Мицов: Няма лошо да помагаш, има лошо да си допринесъл за трагедиите | StandartNews.com

София. "Няма лошо да помагаш, има лошо да си допринесъл да се случват човешки трагедии", заяви по повод предизборните благотворителни кампании водачът на листата на "Глас народен" в Шумен, Венцислав Мицов пред Нова телевизия.

Мицов участва в дебат с Ивайло Йонков от предизборния щаб на „Реформаторския блок", в който Йонков заяви, че Глас Народен е бранд, зад който не седи нищо.

„Като се замисля сериозните и системни партии какво правят, с техните сериозни експерти и хора отзад сътвориха невероятни глупости за 25 години - допуснаха всичко това, което сега се случва в наводнените градове, нали така? Това бяха сериозни хора! Експерти! Нали Иван Костов, който е бил лидер на ДСБ, каза, че още по негово време са имали доклад какво може да се случи във Варна? Какво направихте? Сега си отклонявате партийните субсидии, за да обувате гумени ботуши, да ходите при хората и да им помагате. Да бяхте направили нещо за 25 години със сериозните си брандове и експерти." Така Венци Мицов отправи упрек към всички участвали в управлението на България партии в последните 25 години.

"Най-интересното е, че има села като Бисер, които два пъти са наводнявани за две години при две различни управления. Това според мен е абсолютна алегория на всичко, което се случва в България.", допълни Мицов и коментира, че никой не е спрял дървената мафия, която изсича безконтролно горите и никой не знае какво се случва с концесиите на язовирите, а всички казват "не знаем какво става", не е в нашите правомощия. Поговорката "където е текло пак ще тече" в България не се отнася за благосъстояние, а е напълно буквалнална.

Мицов заяви още, че „Глас народен" е истински несистемна партия, която малко по малко расте. "Нас ни обвиняваха не знам колко време за тази субсидия, която сигурно е най-малката субсидия изобщо за политическа партия, но за една година направихме 35 структури в страната".

Като пример за системна партия той даде реформаторите, които от един месец си играят на „обича ме - не ме обича" с ГЕРБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай