Митов уверен в правителството. Кога ще редят министри?

ГЕРБ иска оставката на МВР-шефа

Митов уверен в правителството. Кога ще редят министри? | StandartNews.com

Увереност, че ще има кабинет изрази зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов в интервю за БНТ.

Със сигурност има шанс за състав на кабинет. Персоналният състав ще се коментира на последно място, въпросът е да тръгне разговорът. Чисто мнозинство за управление в момента няма начин да се събере, но когато тръгнат разговори в отделните мандати какви формули могат да се приложат, тогава може да се измисли формула, не е задължително да е коалиционно правителство, коментира в "Денят започва" Митов и добави, че "Продължаваме Промяната" боравят с фантазийни конструкти относно бюджета.

По думите му в момента балансите в парламента са такива, че няма друг избор освен партиите да започнат разговори помежду си, с цел да се търсят общи решения.

Във връзка с трагедията с граничния полицай Даниел Митов коментира, че няма друг начин да се реагира освен при подобни инциденти да се поиска оставката на хората, които са политически отговорни за охраната на границата.

"Трябва да има координация. Не можем да оправдаваме случилото се с това, че е служебен министър. Трябва да има изслушване на вътрешния министър в Народното събрание - какво е състоянието на оградата на границата, трябва да е ясно какви параметри се охраняват", допълни Даниел Митов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай