Митева предупреди шефа на КЕВР: Всички сме вперили поглед

Надявам се да успеят да излязат от тази криза, каза тя

Митева предупреди шефа на КЕВР: Всички сме вперили поглед | StandartNews.com

Информацията около кризата между Украйна и Русия е притеснителна, обяви заместник-председателя на Народното събрание Ива Митева в новозагорското село Еленово, където се включи в тържествата по случай Трифон Зарезан. Тя не пожела да коментира подробности по темата и обяви, че повече информация ще има утре, след Консултативния съвет по национална сигурност при президента Румен Радев. Тя коментира и темите свързани с бюджета и мораториума върху цените на тока. 

Относно заканите на ГЕРБ да не подкрепи бюджета в глава „Земеделие“ Митева коментира, че не е изненадана, предава БНР.  

"Това не е никаква изненада. Мисля, че срокът за предложения по държавния бюджет изтича утре в шест часа. Колегите са се събрали в момента в комисията по бюджет и финанси и работят по бюджета, по параметрите му. Знаете, че е много трудно, когато бюджетът е внесен с някакви параметри, и след това да бъде много променен".  

Тя обяви, че очаква работещи решения от новия председател на Комисията по водно и енергийно регулиране.  

"Аз мисля, че, за мораториума цените на електрическата енергия говорим нали, би трябвало да падне много по-рано. Ние говорихме, че като изберем КЕВР и една две седмици след това мораториумът ще отпадне. Всички сме вперили поглед в председателя на комисията и в членовете на комисията. Надявам се да успеят да излязат от тази криза".  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай