Мистериозно писмо до Вежди разкри тайна на Минеков

Куриозна ситуация в Народното събрание

Мистериозно писмо до Вежди разкри тайна на Минеков | StandartNews.com

Мистериозно писмо до председателя на НС Вежди Рашидов разкри голяма тайна на културния министър проф. Велислав Минеков. Оказа се, че Минеков загубил служебната си карта, който го легитимира като министър на културата. Това е станало снощи - на метри от легендарния столичен ресторант "Монтерей", съобщи Епицентър.бг.

Цялата история се разплитала от писмо, получено рано тази сутрин на гише "Поща" на северния вход на Народното събрание.

Белият плик, адресиран до председателя на парламента Вежди Рашидов, бил с надпис "Лично".  Когато сътрудниците на Рашидов отворили писмото, останали изненадани от съдържанието му - министерската карта на министъра на културата Велислав Минеков и изписан на ръка лист формат А4 с доста разкривен и невъобразимо неграмотен почерк.

Писмото съдържа следния текст - без редакторска намеса:

Уважаеми господин Рашидов,

снощи около 22 часа намерих някаква служебна карта. Като я отворих видях, че е на Велислав Минеков.Разбрах, че случайно е министър на културата. Картата намерих на 2 метра от входа на ресторант Монтерей в кв. Изток.

Тъй като знам, че България няма истенско правителство, но все още сме парламентарна република, любезно си позволявам да Ви помоля да предадете изгубената карта. А на Вас - успех.

Петър Велковски

След като бил уведомен за създалата се куриозна ситуация Вежди Рашидов заявил на сътрудниците си, че по "хигиенни съображения" няма да предаде лично изгубената карта на собственика й, Велислав Минеков.  Двамата са в конфликт от години.

Ето защо пликът с намерената документация, адресиран до Министерство на културата по всички протоколни правила, е оставен на входа на Народното събрание до поискване - акоот екипа на Минеков когато искат, да си го вземат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай