Миро Найденов се готви да влезе в нова партия

Миро Найденов се готви да влезе в нова партия | StandartNews.com

София. Бившият земеделски министър Мирослав Нейденов се подготвя да влезе в нова политическа партия. Той обясни за политическия проект в "Предаването на Карбовски" по Тв 7.

Учредителното събрание за новата партия ще бъде в средата на септември, уточни Найденов и напомни, че в нея ще влязат отцепници от ПП ГЕРБ. Бившият гербер бе категоричен, че няма да кани Бойко Борисов: "Ние не правим нов проект, за да дойде при нас Борисов, но пък се водят разговори с други хора".

Новата политическа структура няма да има лидер, коментира Найденов и продължи, че партията ще се управлява от млади хора.

Бившият земеделски министър коментира и скандалното тефтерче на Филип Златанов, заради което Искра Фидосова подаде оставка и вече не е народен представител. "Поръчваше хора да бъдат мачкани. Това, което се случи с Николай Цонев също беше поръчка. Когато не си съгласен със статуквото, те си те "поръчват", така се действаше", допълни Найденов. Той каза, че скоро може да излязат и още интересни тефтерчета с пикантна информация за действията на предишното правителство.

„В сегашният си вид ГЕРБ е на Цветан Цветанов, каза бившият народен представител. "След като Бойко не може да се раздели с Цветанов, това доказва – той иска, но не може. На практика ако Цветанов бъде изгонен, Борисов ще остане без партия ", коментира Найденов за състоянието на ГЕРБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай