Министърът на енергетиката намери решение. Спасява общини

Помага на болници и социални домове

Министърът на енергетиката намери решение. Спасява общини | StandartNews.com

Министърът на енергетиката Александър Николов намери решение на скъпия ток.Закупуване на определени количества електрическа енергия, които да се ползват от общини, болници и социални учреждения обмислят във ведомството му, съобщи самият той пред БНР.

Николов прогнозира също и че след падането на мораториума върху цените на тока и парното на регулирания пазар, няма да има поскъпване на електроенергията за бита.

По думите на Николов предоставянето на определени предварително закупени количества електроенергия за общини, болници и социални учреждения е сред средносрочните мерки за помощ от страна на държавата. „Дали ще е държавно дружество, или не, предстои да се анализира с Министерство на финансите”, уточни той.

Министърът определи като временно решение наложения мораториум върху цените на тока и парното за битовите потребители.

„Няма индикации, няма натиск върху системата за повишаване на цената на електроенергията за битовите потребители. Не мисля, че следва да се спекулира към момента с тази тема и мисля, че трябва да се даде време и „въздух”, образно казано, на новия състав на КЕВР да прегледа всички възможни механизми, с които разполага”, посочи Николов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай