Събота,

Министър залага капан на дивите шофьори

От: СТАНДАРТ -
6096
Министър залага капан на дивите шофьори
A
A
A

Министър измисли как да сложи юзди на шофьорите с нарушения. Шефът на електронното управление в оставка Божидар Божанов заложи капан на джигитите на пътя. Той предлага всички данни, записи, актове, фишове и наказателни постановления на нарушители на пътя да бъдат публикувани. Така, според него, ще става ясно дали сред тях има рецидивисти.

ВИЖ ОЩЕ: Били ли са любовници тунингованата полицайка и Семерджиев. Нови факти

Божанов разви идеята си във Фейсбук. Ето публикацията му:

В петък изпратих писмо до МВР с предложение (и в рамките на правомощията ми по линия на отворените данни) да публикуваме данните, запис по запис, за всички актове, фишове, електронни фишове и наказателни постановления, с всички данни за тях (какво са нарушили, къде е нарушението, каква е глобата и др.).

Със заличени лични данни на нарушителите, но с анонимизирани идентификатори, така че да стане ясно ако има рецидивисти. От данните няма да е ясно кой е рецидивистът, но ще бъде ясно в кой град колко шофьори има с множество нарушения.

Данните ще могат да бъдат ползвани и за анализи за повишаване на пътната безопасност от общините и неправителствения сектор.

Смятам, че ще имаме достатъчно време за техническата работа по публикуването на тези данни, които ще допринесат за по-безопасни пътища, по-ефективен контрол и превенция и спиране на "чадърите" над нарушители.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички