Четвъртък,

Министър с оферта към Фейсбук

От: СТАНДАРТ -
227
Министър с оферта към Фейсбук
A
A
A

Министър отправи оферта към Фейсбук. Предложили сме Фейсбук да бъде по-прозрачен и да показва защо едно съдържание е препоръчано, съобщи министърът на електронното управление Божидар Божанов по време на заседание на парламентарната комисия по електронно управление и информационни технологии.

Проблемът не в това дали една новина е вярна или невярна, въпросът е да няма фабрика от тролове и неистински акаунти, обясни той.

Нямаме намерение нито правителството, нито Фейсбук да преценява коя новина е истина и коя - не, това е кутията на Пандора и не искаме да я отваряме, категоричен бе Божидар Божанов.

"Препоръките ни са Фейсбук да бе по-прозрачен за това какво и защо препоръчва. В официалния им доклад за януари за тази година за цял месец в целия свят те са открили три фалшиви профила, свързани с пропагандни методи, което очевидно е несериозно", каза още министър Божанов.

Ще представим законодателната програма на Министерството, като основните законопроекти, по които работим, са Законът за електронното управление, който смятаме, най-вероятно да изменим на два пъти, Законът за електронната идентификация, който трябва да направим в съответствие с обновленията в европейския регламент и с мобилното приложение, което се разработва в момента, както и Законът за киберсигурност, посочи министър Божанов.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички