Петък,

Министър на ГЕРБ със здрава атака към МВР. Защо

От: Редактор -
1214
Министър на ГЕРБ със здрава атака към МВР. Защо
A
A
A

Бившият здравен министър и настоящ депутат от ГЕРБ Костадин Ангелов написа пост във фейсбук срещу обявената информация от МВР по-рано относно детската болница, за която щели да бъдат разследвани двама от заемалите този пост.

"Разпространената днес от МВР информация за това, че "имало данни за извършени длъжностни престъпления във връзка с обществената поръчка за изграждането на Национален институт по педиатрия" през 2020г., по същество представлява преднамерено  разпространение на невярна информация, тъй като:

1. Преценката на този въпрос първо е от компетентността на Прокуратурата, а не на МВР; 2. Авансовото плащане, за което става дума в съобщението на МВР, не е наредено от Министерството на здравеопазването или от Министъра на здравеопазването, а от държавното акционерно дружество - възложител на обществената поръчка за изграждането на детската болница; 

3. Лично аз нямам нищо общо нито с решението за откриване на процедурата за обществената поръчка, нито с решението за създаването на държавното акционерно дружество, встъпило в правата на възложитиля по поръчката, нито с управлението и мениджмънта на последното. Ето защо, разпространените днес твърдения от страна на МВР, спрямо мен, представляват по същество безпочвени клевети".


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички