Мика Зайкова разкри колко е пенсията й. Съсипа мораториума за тока

Ето за какво не й стига доходът

Мика Зайкова разкри колко е пенсията й. Съсипа мораториума за тока | StandartNews.com

Любимката на народа Мика Зайкова разкри колко лева е пенсията й и за какво й стига. Последните 30 години съм работила в синдикат, където заплатите не бяха много високи. Моята пенсия е някъде около 710 лева, сподели финансистът в ефира на Нова телевизия. И съсипа мораториума върху цената на тока. „Откакто сме с мораториум 2 пъти се увеличи моята сметка за тока, без да съм направила каквото и да е", заяви Зайкова.

„Това не е пенсия, това е доход. Ако не е синът ми – адвокат в Америка, ще ми е малко трудно”, заяви Зайкова. И съобщи, че чистият доход от 710 лв. е 508 лв., а минималната заплата от 650 лв. е 503 лв.

42 000 са хората, които в работят в обществения сектор и получават тези доходи. 565 хил. души са в частния сектор. Ако преди в частния сектор се очакваше да получават нещо под масата, сега това е невъзможно“, каза още Зайкова.

Тя посочи, че около 1 милион пенсионери взимат минимална пенсия от 370 лв. "Говорим за около 800 хил. души, ако не и повече, които са под линията на бедността. Хлябът е увеличен 2 пъти, олиото е 42%, всичко останало с 15% по-скъпо", заяви експертът на ИТН.

"Инфлацията няма да спре, погледнете ситуацията в Украйна“, заяви още Мика Зайкова. Според нея дори и да не влезем в това време в еврозоната нашият дълг ще поскъпне. По думите ѝ ние не изплащаме дълга си, а го рефинансираме и той се оскъпява.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай