Местан с гневно писмо до New York Times

Местан с гневно писмо до New York Times | StandartNews.com

ДПС не е проруска партия, написа лидерът на Движението

Право на отговор до един от най-влиятелните световни всекидневници изпрати във вторник лидерът на ДПС Лютви Местан. В него той изразява "силното си огорчение и огорчението на избирателите на ДПС от незаслужения етикет "проруска партия", с който "New York Times" описа Движението в обзорен материал от края на миналата година.

"Това е дълбоко некоректно и невярно твърдение. Подчертавам, че от създаването си на 4 януари 1990 г. до днес ДПС е най-последователната евроатлантическа партия на България", пише Местан.

И припомня, че Движението е първата партия, която още в началото на прехода е заявила официална и категорична позиция за членството ни в НАТО, както и заслугите на ДПС за приемането ни и в Алианса, и в Европейския съюз - като подкрепата на Движението за даване на въздушен коридор на натовските сили срещу югославския диктатор Слободан Милошевич, както и участието на ДПС в двата кабинета, по време на които членството ни в НАТО и ЕС стана факт.

Лютви Местан припомня още, че "за разлика от БСП, която през 2014 година застъпи тезата, че "Южен поток" следва да се изгради "въпреки Брюксел"", ДПС заяви, че строежът на газопровода е възможен само със съгласието на Брюксел и евроатлантическите партньори на България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай