Местан плаши със съд Борисов за СРС скандал

Местан плаши със съд Борисов за СРС скандал | StandartNews.com

София. Лидерът на ДПС Лютви Местан заплаши бившия премиер Бойко Борисов със съд заради твърденията на Борисов от миналата седмица, че Местан и председателят на БСП Сергей Станишев са получавали информация от специални разузнавателни средства.

"Твърденията на вашия лидер, който обижда не мен, а институциите в България, като казва, че са ми донасяли информация от използването на СРС-та. Ето там ще се срещнем, в съда", отсече от парламентарната триубна Местан.

Поводът за изказването на председателя на третите по сила в Народното събрание бе критика от страна на депутата от ГЕРБ Красимир Велчев. Герберът упрекна ръководството на парламента в това, че са оставили само един монитор в пленарна зала, където се показват гласуванията. Велчев е на мнение, че този монитор служи само за Лютви Местан, който заема мястото точно пред него.

"Не ме дразни, че обявихте, че този монитор е предназначен персонално за мен и това е една груба дебелашка шега", призна Местан и подчерта, че е "достатъчно скромен човек и се ласкае от онази огромна сила и власт, с която преднамерено колеги от ГЕРБ го натоварват".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай