Местан: Не е ясно какво става с хората,отпаднали след 7 клас

Местан: Не е ясно какво става с хората,отпаднали след 7 клас | StandartNews.com

Бялото петно в Закона за предучилищното и училищното образование е това, че не се дава отговор, какво става с хората , които отпадат след 7 клас. Това каза лидерът на ДПС Лютви Местан по време на дебатите на последните промени в Закона за предучилищното и училищното образование, предаде „Фокус".

Лидерът на ДПС каза това в реплика на народният представител от ПГ на Атака Станислав Станилов, който каза, че във времето от 1925 до 1961 г. основното образование е било до 7 клас и хората, които са се обучавали по тази система не са загубили. „Времената се променят и знанията се амортизират по бързо и от технологиите", посочи Места. „Бялото петно в този закон е фундаменталният въпрос, на които този закон не дава отговор -какво става с тези 23%, които не продължават образованието си?", заяви Лютви Местан.

По думите му, учебното съдържание, което е предвидено няма да може да се вмести до 7 клас. „Ако няма механизми, по които тези 23%, ученици, които отпадат след като завършват основното си образование, да продължат до 10 клас включително те ще бъдат неграмотни. Това е бялото петно в закона. Цялата структура на закона свършва с този въпрос", коментира още Местан.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай