Петък,

Местан: Не е ясно какво става с хората,отпаднали след 7 клас

От: Администратор -
3198
Местан: Не е ясно какво става с хората,отпаднали след 7 клас
A
A
A

Бялото петно в Закона за предучилищното и училищното образование е това, че не се дава отговор, какво става с хората , които отпадат след 7 клас. Това каза лидерът на ДПС Лютви Местан по време на дебатите на последните промени в Закона за предучилищното и училищното образование, предаде „Фокус".

Лидерът на ДПС каза това в реплика на народният представител от ПГ на Атака Станислав Станилов, който каза, че във времето от 1925 до 1961 г. основното образование е било до 7 клас и хората, които са се обучавали по тази система не са загубили. „Времената се променят и знанията се амортизират по бързо и от технологиите", посочи Места. „Бялото петно в този закон е фундаменталният въпрос, на които този закон не дава отговор -какво става с тези 23%, които не продължават образованието си?", заяви Лютви Местан.

По думите му, учебното съдържание, което е предвидено няма да може да се вмести до 7 клас. „Ако няма механизми, по които тези 23%, ученици, които отпадат след като завършват основното си образование, да продължат до 10 клас включително те ще бъдат неграмотни. Това е бялото петно в закона. Цялата структура на закона свършва с този въпрос", коментира още Местан.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички