Неделя,

Мерджанов: В БСП всеки търси вината в другия

От: Failed to load user -
A
A
A

София. "В БСП има разслоение и доста тежки проблеми. И е много лесно винаги да се разграничаваш, да търсиш вината в другите през различните периоди. Когато стане въпрос за личната отговорност и за личната вина, това се премълчава или се преминава в други фази". Това заяви говорителят на Изпълнителното бюро на БСП Атанас Мерджанов.

Според него в партията има разслоение, доста тежки проблеми и дефицити по отношение развитието на кадрите, на доверието, на състоянието на структурите, но най-вече по отношение на разговори с различните браншови организации и съюзи.

"Не на последно място е и фактът, че не умеем да водим коалиционните разговори и коалиционното управление по начин, който ревниво да пази интересите на нашите избиратели. По този начин разочароваме страшно много хора", допълни Мерджанов. И посочи, че БСП може да бъде активна опозиция, което ги отличава от ГЕРБ в предишното Народно събрание.

"Нови, бързи предсрочни избори са най-лошият вариант за българската държава. Отговорност трябва да носят тези, които предизвикаха изборите и настояваха за тях", каза още Мерджанов.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички