Мерджанов: В БСП всеки търси вината в другия

Мерджанов: В БСП всеки търси вината в другия | StandartNews.com

София. "В БСП има разслоение и доста тежки проблеми. И е много лесно винаги да се разграничаваш, да търсиш вината в другите през различните периоди. Когато стане въпрос за личната отговорност и за личната вина, това се премълчава или се преминава в други фази". Това заяви говорителят на Изпълнителното бюро на БСП Атанас Мерджанов.

Според него в партията има разслоение, доста тежки проблеми и дефицити по отношение развитието на кадрите, на доверието, на състоянието на структурите, но най-вече по отношение на разговори с различните браншови организации и съюзи.

"Не на последно място е и фактът, че не умеем да водим коалиционните разговори и коалиционното управление по начин, който ревниво да пази интересите на нашите избиратели. По този начин разочароваме страшно много хора", допълни Мерджанов. И посочи, че БСП може да бъде активна опозиция, което ги отличава от ГЕРБ в предишното Народно събрание.

"Нови, бързи предсрочни избори са най-лошият вариант за българската държава. Отговорност трябва да носят тези, които предизвикаха изборите и настояваха за тях", каза още Мерджанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай