Мерджанов: Служителите на МВР са демотивирани да си вършат работата заради политическото ръководство

Мерджанов: Служителите на МВР са демотивирани да си вършат работата заради политическото ръководство | StandartNews.com

„Още когато беше предложена Румяна Бъчварова за министър на вътрешните работи позицията на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ беше, че истинският министър ще бъде министър-председателят. Борисов потвърди това свое действие, защитавайки Бъчварова, като пое лично отговорността със свикването на извънредното съвещание. Оттук нататък той поема абсолютната и пряка отговорност за дейността на МВР". Това заяви зам.-председателят на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Атанас Мерджанов по време на пресконференция в централата на партията. Според него е станало ясно, че проектът на закон за МВР е бил оттеглен в навечерието на Коледа и очевидно се готви нов, според който 20-те заплати ще бъдат заменени с 10 за новопостъпилите в МВР. „Имаме демотивация на служителите на МВР да си вършат работата. Те живеят в условия, в които политическото ръководство не решава техните проблеми", категоричен е Мерджанов и допълни, че това също е тема, за която може да се иска вот на недоверие.

Стефан Стефанов: В Разград тече политическа чистка

„Народни представители от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ проведоха срещи с граждани в Разград и Силистра. Те протекоха при много сериозен обществен интерес". Това заяви Стефан Стефанов, член на Изпълнителното бюро на БСП, на пресконференция. Той обясни, че в областния център в община Разград тече политическа чистка. „20 служители на общината са поканени да напуснат срещу обезщетение в размер на 4 работни заплати, което формира сумата от 50 000 лв. Считаме, че не трябва да се подхожда по този начин, защото това са дългогодишни служители на общината, доказани професионалисти, а и тези 50 000 лв биха се отразили сериозно на общинския бюджет", допълни той. Според него най-настойчиво задаваните въпроси, отправени от граждани към депутатите от БСП в област Силистра, са били свързани с демографската ситуация в страната, с подобряване на условията за раждане и отглеждане на деца. „Постави се и въпросът за диференцираната ставка на ДДС за детските стоки и въпросът за изравняване на майчинството с минималната работна заплата", каза още Стефанов. По неговите думи това са въпроси, които БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ поставя от доста време, а очевидно има отказ на управляващите да се занимават с тях „В същото време има и обществена чуваемост, и интерес към тези теми – децата да станат приоритет на страната, с оглед тежката демографска ситуация в страната", обясни социалистът. Той припомни, че раждаемостта за 2015г е най-ниската от 1945г. насам.

Михаил Миков допълни по темата, че в страната протичат събрания във всички основни партийни организации. Той обясни, че по време заседанието на Изпълнителното бюро е обсъдено и функционирането на организационните съвети в Хасково, Пазарджик и областните градове, което трябва да доведе до оздравяване на партийните организации. „В същото време тече и прием. Вчера бях в Ловеч, където бях много приятно изненадан от желанието на млади активни хора с висше образование да влязат в редиците на БСП", подчерта председателят на БСП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай