Мерджанов: БСП е слаба, а това не е добре за държавата

Мерджанов: БСП е слаба, а това не е добре за държавата | StandartNews.com

София. "БСП е в слабо състояние, а това не е добре за държавата", заяви социалистът Атанас Мерджанов от ефира на бТВ след лошото представяне на партията на изборите. Той каза, че ролята на БСП, отредена й от избирателя, е да бъде в опозиция, но в същото време обърна внимание и на това, че трябва да станат ясни намеренията на победителите от ГЕРБ.

"Г-н Борисов снощи показа, че е достатъчно широко скроен, но той много пъти се е опровергавал", коментира лидера на ГЕРБ Мерджанов. "БСП винаги се е дъжала като национално отговорна партия, няма да пристъпим това си поведение и сега", заяви още той, като допълни, че „знаем какво е състоянието на държавата и икономиката, готови сме да водим разговори".

Той определеи тези избори като най-тежката загуба за БСП в абсолютен брой гласове и тепърва трябва да се правят обстойни анализи. „Реформите в БСП трябва да започнат веднага", категоричен бе Мерджанов.

"Не се получава за пръв път ДПС да излиза като победител, а БСП да плаща сметката след коалиционно управление с тях", каза още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай