Манолова скастри партиите, какво трябва да направят

Тя посочи, че нейната партия е загубила изборите, но силите, влезли в парламента, също не са спечелили

Манолова скастри партиите, какво трябва да направят | StandartNews.com

„За съжаление смятам, че партиите трябва да излязат и да кажат, че няма да има правителство. Минаха две седмици. Те имитират, че има преговори. Те заблуждават и лъжат хората, което е непочтено. Имитацията на преговори е непочтена към обществото. Симулират преговори и готовност, защото е трудно. Много по-лесно е някой друг да свърши работата“.

Това заяви в предаването „Тази неделя“ председателят на „Изправи се България“ Мая Манолова по повод изборните резултати и 48-ото Народно събрание.

Тя посочи, че нейната партия е загубила изборите, но силите, влезли в парламента, също не са спечелили.

„В нито едно изречение не казахме, че ще правим правителство, нито излъгахме хората. От ГЕРБ казаха ли, че Росен Плевнелиев и Соломон Паси ще са преговорен екип? Ако го бяха казали в кампанията, резултатът нямаше да е същият. „Продължаваме промяната“ твърдяха, че ще имат 121 депутати и ще направят правителство – имат 53 депутати. 40% от това, което говорят, е истина, а другото – „фантасмагории“.

Според нея парламентът трябва да се заеме с доходите на хората.

„Изправи се България“ казваше истината по време на кампанията. Предупредихме, че пенсионерите ще бъдат излъгани. Първият анонс след изборите беше, че ще има декларация за Украйна. Лъжата на големите партии беше, че нямат намерение да поемат отговорност“, подчерта лидерът на „Изправи се България“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай