Мария Капон каза каква коалиция е възможна след изборите

Според нея трябва да има широко обединение

Мария Капон каза каква коалиция е възможна след изборите | StandartNews.com

Мария Капон от "Ние идваме" се надява на обща коалиция с "Продължаваме промяната". "Има много енергични хора, които желаят да се наложат веднага, но ПП разбраха, че миксът между млади и по-опитни в политиката хора е полезно. Съединението прави силата", каза в ефира на предаването "12+3" по БНР Мария Капон. 

Според нея на изборите трябва да се покаже едно широко проевропейско мнозинство. По отношение на провежданите от ДБ и "Продължаваме промяната" протести пред президенството Капон каза, че според нея на протеста участват хора, които не искат да се съгласят с пропутинската пропаганда. За ситуацията с газа Капон коментира, че трябва да се прави разлика между търговци и посредници и допълни, че в газовия микс от Гърция е от Катар, САЩ и Русия. "България трябва да търси газ от всички възможни тъговци", допълни тя. 

"Лошото състояние на "Булгаргаз" е заради Топлофикация на Йорданка Фандъкова. Години не са намерили начин да платят дълговете към "Булгаргаз", каза Капон като допълни, че решението за даването на заем от служебното правителство е правително. За служебния кабинет тя коментира, че там има добри експерти в определени политики, а за Крум Зарков и Явор Гечев, тя каза, че решението да бъдат включени като служебни министри е добро. 

"Пропутинската част от този кабинет да няма надмощие", каза още Капон. Според нея служебното правитество трябва да проведе честни избори. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай