Неделя,

Мария Габриел готова с министрите, какво чака

От: Иван Ангелов, сн. БТА, архив -
3150
Мария Габриел готова с министрите, какво чака
A
A
A

Номинираната за премиер от ГЕРБ Мария Габриел е напълно готова със състава на правителството, което утре в 15 часа ще представи на президента Румен Радев, връщайки изпълнен своя премиерски мандат.

В това са категорични водещи фигури от партията на Бойко Борисов, които са участвали в последните преговори, съобщава "24 часа".

Всички те обаче настойчиво са били помолени да не контактуват нито с медии, нито с политически опоненти. През уикенда част от депутатите от "Продължаваме промяната-Демократична България" и БСП са били адресирани за необходимостта от правителство.

В ГЕРБ са били почти убедени, че има 90% вероятност Мария Габриел най-късно на 25 май да влезе в Министерския съвет като премиер.

Днес в централата на ГЕРБ е спокойно, довериха участвали в съставянето на правителството, тъй като още в събота бившата еврокомисарка е държала да има пълна яснота за хората, които застават зад нея в бъдещото правителство.

Различни официални и неофициални изказвания за вероятни фигури засега не се потвърждават, тъй като кръгът на посветените и поканените е бил съвсем стеснен.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com