Мария Габриел е домакин на конференция за борба с трафика на хора

Тя ще се проведе на 26 януари в комплекс Бояна

Мария Габриел е домакин на конференция за борба с трафика на хора | StandartNews.com

На 26 януари в комплекс Бояна, дом 2 от 10:00 ч. ще се проведе Национална конференция на тема „Превенция и борба с трафика на хора: добри практики и устойчиви решения“, съобщи МВнР.

Домакин на форума е заместник министър-председателят и министър на външните работи Мария Габриел, която е и председател на Националната комисия за борба с трафика на хора. В събитието ще участват Калин Стоянов, министър на вътрешните работи и Диан Шмит, координатор за борба с трафика на хора на ЕС.

Видео обръщения ще направят Илва Йохансон, еврокомисар по вътрешните работи, Синди Дайер, посланик на САЩ за наблюдение и борба с трафика на хора и д-р Кари Джонстън, специален представител и координатор на ОССЕ по борбата с трафика на хора.

Събитието включва два тематични панела: „Стратегическа визия на Република България в борбата с трафика на хора: добри практики, предизвикателства и перспективи“ и „Мерки за устойчиви решения в борбата с трафика на хора“.

Трафикът на хора е престъпление, което засяга милиони хора по света, без да прави разлика по възраст, пол, произход, националност. Борбата с него е комплексно начинание, изискващо колективни усилия и взаимодействие между националните институции, международните мониториращи структури, академичните среди и неправителствения сектор.

Конференцията е своеобразен призив за диалог между всички заинтересовани страни на национално и международно ниво за идентифициране на предизвикателствата и перспективите при изработването на стратегическа визия на България в борбата с трафика на хора. Тя е покана към участниците да очертаят добрите практики, да посочат необходимите мерки и да потърсят устойчиви решения за ефективната превенция и противодействие на това престъпление.

В събитието ще се включат представители на българските институции, политици, общественици, представители на международните мониториращи организации, научните среди и неправителствените организации.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай