Марешки: А защо не теглим 30 милиарда дълг?

Според мен можеше да се отиде на таван до около 30 млрд., каза лидерът на ВОЛЯ

Марешки: А защо не теглим 30 милиарда дълг? | StandartNews.com

Лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки съобщи пред Нова телевизия , че е предложил да се изтегли още по-голям дълг, но да не се остави нито един български гражданин и бизнесмен да загине. Според него след здравната криза ще дойде и икономическата.

„Не е задължително дългът да бъде изтеглен и изразходван докрай. Ние казахме, че трябва да е поне двоен и според мен можеше да се отиде на таван до около 30 млрд.”, заяви той.

Според него хората очакват сериозни действия. Заради това смятал, че трябва да бъде свикан и икономически щаб.

„Мярката 60/40 за някои бизнеси работи много добре, за други осреднено, а за трети е абсолютно неработеща. За онези, при които тя не работи, трябва да има други мерки. Има затворени бизнеси, на които 60/40 не помага. Според мен е необходимо да има безвъзмездни помощи”, допълни депутатът от ВОЛЯ.

Марешки посочи още, че се опитва да направи внос на медикаменти, за които се твърди, че помагат в борбата с коронавируса. Ако успеел, щял да дари препаратите на държавата. „Индустрията се сплотява и работи на всяко едно ниво. Ние, като търговци, когато всички са готови, ще предоставим този продукт на пазара”, добави той.

Депутатът коментира и дали е възможно да се стигне до дефицит на лекарства в България. „Ние сме абсолютно против твърденията за това. Към днешна дата не наблюдаваме подобно нещо. Мисля, че това няма как да се случи. Нека гражданите да са спокойни в това отношение”, заяви той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай