Манолова потуши скандал между Атака и СКАТ

Манолова потуши скандал между Атака и СКАТ | StandartNews.com

София. Едночасов скандал между депутати от "Атака" и телевизионен екип на СКАТ в кулоарите на парламента приключи едва след намесата на зам.-шефката на Народното събрание Мая Манолова. Всеки път ли разправиите ви ще стигат до мен и Михаил Миков, отсече Манолова и разпореди веднага разправията да спре.

Дори квесторите не успяха преди това да тушират скандала. А спорът започна пред стаята на "Атака", където репортерка на СКАТ настоя депутат да й се извини, затова, че е минал безпардонно през крака й. На свой ред хората на Волен Сидеров пък обявиха, че й искат извинение като представител на телевизията. А поводът - председателят на НФСБ Валери Симеонов казал в ефир, че българските граждани са "лумпени". Последваха половинчасови взаимни обвинения за предателство на националните интереси. А през това време парадният вход на парламента бе блокиран от двайсетина яки момчета.

От СКАТ твърдяха, че това са хора на Волен Сидеров, а атакистите - че са пратени от НФСБ за сплашване. Самите мъже с вид на охранители не пророниха и дума. А малко след края на заседанието си тръгнаха. За да има мир в парламента, Манолова разпореди на журналистите от СКАТ да отидат в единия кулоар, от "Алфа" - в другия, а депутатите от "Атака" "да се държат цивилизовано".

Междувременно РЗС обяви, че може да сезира прокуратурата за "предприемане на действия по Закона за здравето и НПК с оглед въдворяване на г-н Сидеров за задължително лечение в психиатрична клиника".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай