Манолова подкрепи протест с/у строежи в Овча купел

Вместо детска градина изниква нов жилищен блок

Манолова подкрепи протест с/у строежи в Овча купел | StandartNews.com

Проблемите с презастрояването отново изкараха на протест жителите на столичния кв. "Овча купел". Този път обаче те бяха подкрепени и от граждани на кв. "Обеля", с които заедно се борят срещу бетона. На протеста в петък вечерта присъства и омбудсманът Мая Манолова, предаде Канал 3.

"От една година живущите в "Овча купел" настояват за спиране на строежа между блокове 412, 413, 414 и 415. Те са вбесени, защо вместо детска градина, пред очите им изниква поредният жилищен блок и подчертаха, че за 30 години в района е построена само една забавачка, вместо планираните шест. По покана на ИК "Обединени за ОК" аз отидох за втори път на мястото на този строеж. Там ситуацията наистина е патова - и с просто око се вижда денивелацията - част от подземните гаражи са над земята. Липсва асфалт на ул. "Братя Бартел" и осветление, а също канализация и отводнителни шахти", написа Мая Манолова на личната си страница във Фейсбук.

"Гражданите са си направили плакати от снимки с паднала кола в изкопа на блока, като този "инцидент" те обясняват със свлачищните процеси в района. Прави са да протестират, защото кварталът се разраства, няма нови места за паркиране, а отговорните институции, районната и Столичната община са глухи за проблемите им. Всичките им усилия се обезсмислят и нетърпимостта им към подобно неглижиране е основателна", добави още Манолова.

По думите й гражданите не искат бетон, а чист въздух, добра инфраструктура и повече градинки за децата им, площадки и места за спорт, детски градини и училища.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай