Четвъртък,

Манолова иска консултации с Радев за мандата

От: Агенция Стандарт -
Манолова иска консултации с Радев за мандата
A
A
A

Мая Манолова каза пред журналисти, че отправя призив към президента Румен Радев да инициира консултации преди петък, когато ще бъде връчен третия мандат за съставяне на правителство. 

"Ние сме готови за разговори и ще положим всички усилия за сформирането на правителство, което да преведе България пред задаващата се криза", каза Манолова.

"Дните до петък ще бъдат пропилени, а това е ценно политическо време за постигане на съгласие", каза още Мая Манолова. 

"Очевидно е, че БСП, след ИТН няма да участват в такива консултации, т.е. днете до петък, когато президентът каза, че ще връчи мандата, ще бъдат пропилени. Това е ценно политическо време за постигане на съгласие и търсене на компромиси, в което ние от "Изправи се БГ!" сме готови да участваме", каза още Манолова.

"Очакването на хората е да бъдат направени компромиси и политическите лидери да преглътнат партийното си его, както и да загърбят дребните партийни сметки", смята Манолова.

"За нас няма значение коя ще е политическата формация, която би отправила покана за такива разговори, не трябва да бъде загубен нито един ден. Затова призоваваме президента да прояви, както единствената институция, която демонстрира лидерство, в трудна ситуация и която не предава интересите на българския народ. Всички сме наясно, че трябва да има правителство. След като партийните лидери не могат да си преглътнат егото, разчитаме, че президентът ще прояви мъдрост и лидерство да инициира подобни консултации", допълни още тя.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички