Махат ли Корнелия Нинова? Война в БСП

Има много за и против оставането й на поста

Махат ли Корнелия Нинова? Война в БСП | StandartNews.com

По традиция напрежение витаеше във въздуха около "Позитано" 20 преди заседанието на Националния съвет на "столетницата". Очаквано поддръжници и противници на настоящото ръководство на партията бяха на коренно различни мнения що се касае до бъдещето на Корнелия Нинова в евентуалната нова управленска формула, пише news.bg.

Иначе основната точка в пленума е друга - обсъждане и гласуване на коалиционното споразумение между социалистите и "Продължаваме промяната", "Има такъв народ" и "Демократична България.

"Подкрепят г-жа Нинова за всякакъв пост в тази държава, стига да остави партията на мира. С двете ще гласувам да отиде на позиции, които да я удовлетворява, само да остави партията на мира и без интриги", ироничен бе Кирил Добрев, един от най-отявлените критици на сегашното ръководство.

Друг от опозиционерите в партията - шефът на софийската структура на БСП Калоян Паргов, обаче бе по-умерен. "Без значение, че аз съм един от най-острите й критици, тя има управленски опит. Не можем да кажем на черното бяло."

"Корнелия Нинова има пълното право да участва в управлението на страната, напълно го е заслужила", защити лидера си проф. Георги Михайлов. Подобна бе и реториката на Румен Гечев. "Напълно нормално е лидер на партия да бъде премиер или вицепремиер, каквато е практиката на Запад", каза той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай