Македонците полудяха от омраза. Лавина от грозни обиди

Обърнаха мача в политика

Македонците полудяха от омраза. Лавина от грозни обиди | StandartNews.com

Македонците полудяха от омраза срещу България. След като вчера паднаха до низостта да освиркват химна ни на стадиона, където паднаха от националите ни, днес медиите им излязаха с грозни публикации.

"Всеки да говори каквото си иска, но двубоят с България бе от голямо значение за Македония. За народа, за земята, за всички онези които се чувстват подтиснати от източния съсед по политическите въпроси от последните няколко години", написа уж авторитетното "Sportmedia.mk".

"Стадионът беше пълен - защото народът искаше победа. Народът дойде да се радва, да види победа над лошите съседи, които ни оспорват история, език и идентичност. Не дойдоха да гледат загубения цикъл без шанс за класиране".

"Футболистите не изпълниха тяхното желание и загубиха от най-омразния ни съсед. България си тръгна с широки усмивки и като голям победител от Скопие. Това е най-слабата България в историята", пише още медията. Тя възхвалява публиката, която брутално освиркваше химна ни и ругаеше футболистите и България.

"Шапки долу за публиката. Националите не са имали такава подкрепа, 15 000 се бориха за Македония. Това беше мач, който не трябваше да бъде загубен", пише изданието.

Медията "Sport1.mk", която преди първия мач между двата тима в Разград призоваваше състава си да ни вкара четири гола, по един за фашизма, Самуил, Гоце Делчев и ветото, също пусна специална публикация с освиркания филм, отбелязвайки случилото се със задоволство.

90 минути по-късно обаче се появи друг материал, а заглавието в него бе: "Ужас! Десетима от Македония не избегнаха загубата".

Видеото с грозно освиркания ни национален химн обиколи социалните мрежи и в Западна Европа, а историята от близкото минало показва, че подобни действия са били наказвани строго от УЕФА, би било логично това да се случи и със Северна Македония.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай