Македонското МВнР каза защо не пуснаха Ковачев в РСМ

Още в събота българското МВнР осъди ситуацията

Македонското МВнР каза защо не пуснаха Ковачев в РСМ | StandartNews.com

Македонското външно министерство излезе с позиция защо групата на българския евродепутат Андрей Ковачев и останалите трима българи вчера не бяха допуснати да влязат на територията на Северна Македония и да посетят българско военно гробище.

От македонското МВнР обявиха, че евродепутатът Андрей Ковачев, председателят на фондация „Българска памет” Милен Врабевски и още трима български граждани не са били допуснати, защото не отговаряли на условията, записани в Закона за чужденците на РСМ.

„Поради неизпълнение на условията за влизане в Република Македония, съгласно Закона за чужденците, е спряно влизането на петима граждани на Република България. Македонската полиция няма да допусне нито сега, нито занапред някой да нарушава обществения ред и спокойствие и да обижда и злепоставя гражданите и държавата. Такива лица няма да бъдат допускани да влизат на територията на държавата”, обясни говорителят на Министерството на вътрешните работи в РСМ Тони Ангеловски, предаде Нова.

Още в събота българското МВнР осъди ситуацията, а евродепутатът Андрей Ковачев заяви, че е разговарял с външния министър на Северна Македония Буяр Османи, който е на посещение в САЩ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай