Македонски министър идва у нас, защо

Буяр Османи планира следващата седмица да осъществи работно посещение в София

Македонски министър идва у нас, защо | StandartNews.com

Министърът на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи планира следващата седмица да осъществи работно посещение в София, съобщава МИА, предава БНР.

"В момента нямаме отворен диалог с България, има процес на изпълнение на договорките. Но продължава комуникацията между институциите. Планирам следващата седмица да посетя София и искам да се срещна с представителите на властта и на политическите партии", посочи македонският министър на външните работи.

Османи отново коментира, че е очаквал откриването на така наречения македонски клуб „Никола Вапцаров” в Благоевград да предизвика верижна негативна реакция.

"Едно съмнително сдружение в Канада, което има антидържавни позиции, да финансира точно в това време клуб на македонците като отговор на откриването на клуба в Охрид - това не е нашата политика. Това не е начинът, по който ние представяме интересите на гражданите. Ние знаем, че това е саботиране на интересите на гражданите и в крайна сметка ще увреди интересите на гражданите".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай