Магьосникът на изборите разкри при кого отива третият мандат

По думите му, всички политически лидери се държат недостойно

Магьосникът на изборите разкри при кого отива третият мандат | StandartNews.com

Проф. Михаил Константинов посочи при коя партия ще отиде третият мандат за съставяне на правителство, ако се стигне дотам.

ВИЖ ОЩЕ: Професор ни вцепени! Решение на ЕС е подготовка за война

"Ако не се изпълни първият мандат, вторият няма никакъв шанс. Следващите, различни от нула шансове, са за третия мандат. Това е положението в момента", заяви математикът и изборен експерт.

„Ако, след провала на първия и втория мандат, една от партиите, които остават, ясно заяви, че иска мандата, а другите са казали, че не го иска, президентът няма възможност да лавира. Така че е ясно къде отива третият мандат, ако се стигне дотам. Естествено, че в ДПС отива“, посочи той в сутрешния блок на Нова нюз.  

Ако трябва да има правителство – ще има, но не сме ние тези, които ще го преценим“, посочи експертът.

По думите му, всички политически лидери се държат недостойно.

„Тези хора се дискредитираха окончателно. Проблемът е, че няма с кого да ги заменим“, добави той.

„Избори 2 в 1 са възможни, макар и малко вероятни. Подготовката им трябва да започне на 9 април.

Два избора един след друг е практически невъзможно, това е титанична глупост. Ако има предсрочни избори, те ще са на 9 юни, 2 в 1. Надявам се това да не стане“, каза още проф. Константинов.

„Моето мнение е, че предсрочни избори няма да има. Това какво чудовищно правителство ни очаква - не мога да правя прогнози, очевидно ще бъде някакъв монстър невъзможен. Нашите депутати са еманация на българския дух и воля“, посочи в заключение той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай