Лют скандал Рашков - Караянчева. Хвърчат искри

Той я обвини, че заплашва полицейски шеф, тя му отговори: мракобесие

Лют скандал Рашков - Караянчева. Хвърчат искри | StandartNews.com

Лют скандал избухна между МВР-шефа Бойко Рашков и бившият шеф на НС Цвета Караянчева.

Тя и заплашвала шефа на полицията в Кърджали. Обадила му се е по телефона, за да му каже, че няма да остане на поста си, заяви вътрешният министър Бойко Рашков на брифинг.

Той обясни, че полицията провежда операция за купуване на гласове в района на Кърджали. Проверките били на базата на данни, че служители в Държавното горско стопанство дават или не дават дърва за огрев на хората от този регион, според това дали те ще гласуват за ГЕРБ или не.

„По телефона на регионалния директор на МВР в Кърджали се обажда бившият председател на НС Цвета Караянчева със заплаха срещу него, че няма да остане на поста си. Пита го защо предприема действия срещу тези държавни служители, тъй като те са активисти на ГЕРБ. Имам телефонния номер на тази жена и изпратена снимка. Въпросният разговор е проведен след 22:00 часа. Един кандидат за народен представител се обажда на високопоставен държавен служител и го заплашва с уволнение, защото изпълнява задълженията си по закон. Дотам сме я докарали у нас. И точно тези хора искат да се връщат на власт”, заяви Рашков.

Мракобесие! - отговори Цвета Караянчева. "Призовавам регионалния директор на МВР-Кърджали да излезе публично и да заяви дали, как и с какво съм го заплашвала. В противен случай ще приема казаното от вътрешния министър Рашков за показна наказателна акция срещу мен, която цели моята дискредитация и ескалация на напрежението в региона", заяви водачката на листата на ГЕРБ в Кърджали.

"Свидетели сме на чудовищни манипулации от страна на служебното правителство на Радев. Подобна груба полицейщина, обиски, арести по донос, разчистване на сметки и подгряване на сценария "гласове срещу дърва", България не помни от мракобесните тоталитарни времена. На всички, които репресивната машина на Рашков продължава да мачка и преследва, ще кажа – не се страхувайте, няма верига за истината, а истината е на наша страна", заяви още Караянчева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай