Събота,

Лорер се срещна с британския посланик. Какво обсъдиха?

От: Агенция Стандарт -
223
Лорер се срещна с британския посланик. Какво обсъдиха?
A
A
A

Министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер проведе среща с посланика на Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия в България Н.Пр. Роб Диксън, съобщава БГНЕС.

По време на срещата бяха обсъдени актуални задачи пред новото министерство и правителството, сред които борбата с корупцията, подобряването на условията за бизнес в България, включително и за британски фирми.

Министър Лорер запозна посланик Диксън с приоритетите и целите на новосъздаденото министерство и необходимостта от обособяването му като отделна структура, като подчерта важността на иновациите и инвестициите за цялостното икономическо развитие на страната ни.

Посланик Диксън изтъкна, че технологичният сектор и информационните технологии представляват голям интерес за фирмите от Великобритания и че това е сфера, която дава възможност за разширяване и надграждане на сътрудничеството между двете страни. Той заяви, че британската страна е заинтересована от сътрудничество със стартиращи български компании, които чрез своите британски партньори да могат да получат достъп до подкрепа и финансиране.

Двамата обсъдиха и възможностите за сътрудничество в областта на развойната дейност, високите технологии и иновациите, както и в рамките на програмата на ЕС „Хоризонт Европа“. Посланик Диксън подчерта, че 55% от проектите на български фирми в рамките на тази програма са с британски партньори. Изразен беше интерес за сътрудничество и в рамките на програма Коперник и други космически програми, което ще допринесе още повече за развитие на двустранните отношения. 


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички