Лорер разкри има ли напрежение в коалицията

Посочи цифра по скалата от 1 до 10

Лорер разкри има ли напрежение в коалицията | StandartNews.com

Министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер разкри има ли напрежение в управляващата коалиция и колко силно е то по скалата от 1 до 10.

Както споделих преди няколко дни, по скалата от 1 до 10 напрежението в коалицията е около 3, коментира Лорер.

На въпроса дали има непреодолими червени линии и какви са те, министърът на иновациите каза, че до момента коалицията успява да преодолява всички линии.

„И това се случва тогава, когато работим заедно в името на принципи. Когато започнем да работим в името на конкретни личности, които се издигат за конкретни постове, тогава настават по-конфликтните ситуации. Искрено аз се надявам, че ще започнем да преминаваме към принципни назначения, принципни позиции и по-малко личностни конфликти”, каза той.

За това дали към момента мисли, че правителството ще изкара пълния си 4-годишен мандат на фона на това, което се случи и в първите 100 дни и след това, Лорер заяви: „Често споделям с приятели, че работата на изпълнителната власт е изключително вълнуваща, тъй като всички имаме дълги и стратегически планове как да направим България по-добро място в рамките на 4 години, но заедно с това всички сме наясно, че всеки един ден може да бъде последният ден от нашата работа. Така че имаме нагласа и за двете ситуации и вярвам, че пълният мандат все още е напълно възможен за този парламент”, каза той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай