Вторник,

Лорер каза какво мисли за Божанков и Дунчев

От: СТАНДАРТ -
1509
Лорер каза какво мисли за Божанков и Дунчев
A
A
A

Силният човек в „Продължаваме промяната” Даниел Лорер каза какво мисли за новите скандали в партията му около Явор Божанков и Александър Дунчев. Първият напусна БСП, за да мине към ПП и се очаква да оглави листата в Габрово. Вторият заплаши с напускане, след като хората на Кирил Петков и Асен Василев решиха да му вземат първото място в София-област.

Обединението между ПП и ДБ най-после започва да дава надежда, че може България да стане много по-добро място за живот, коментира за Нова тв Лорер.

„И в ръководството на ПП, и на ДБ имаме ясно разбиране, че обединението ни е неизбежен ход. Да, има определени търкания, но съм убеден, че ще ги преодолеем”, коментира той.

Лорер потвърди, че е много възможно да проведе листата във Варна.

Той определи Божанков като „ценна придобивка за коалицията”. „Той представлява левите идеи, които обаче са модерни и говорят на модерния свят”. Лорер потвърди, че е много възможно Божанков да поведе листата в Габрово.

„Процесът по събиране на 6 партии в една предизборна листа очевидно не е лесен. Представете си над 30 МИР – това са 60 лидера, които трябва да станат 30. Очевидно е, че ще има търкания”, каза още Лорер.

За напусналия Иван Христанов, Лорер каза, че той е професионалист. Ако реши да остане в политическия живот, ще имаме дълго бъдеще заедно”, каза Лорер.

По отношение на Александър Дунчев Лорер съобщи, че той все още е в партията и помага за изборите.

„В рамките на 1 седмица листите ще са готови, за програмата ще ни трябват десетина дни”, каза Лорер.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com