Лице на ГЕРБ се озъби лошо на Русия! Какво поиска

ГЕРБ е на тази позиция, откакто възникна конфликтът в Украйна.

Лице на ГЕРБ се озъби лошо на Русия! Какво поиска | StandartNews.com

ГЕРБ е на тази позиция, откакто възникна конфликтът в Украйна. Русия нападна безпощадно една страна, която с нищо не е предизвикала агресията. Недопустимо е, когато една страна – Украйна, буквално трябва да се доказва правото си на съществуване, ние да не бъдем съпричастни и да не направим своя цивилизационен избор.

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ депутатът от ГЕРБ Георг Георгиев по приетото днес в парламента решение България да изпрати оръжие на Украйна.

Възпирането на агресиращата държава е най-сигурният начин да се прекрати конфликтът. В противен случай ти просто ще бъдеш премазан, както искат да стане противниците на изпращането на оръжие. Те казват – дайте да оставим Русия да прегази Украйна, заяви Георгиев.

Проектът на решение е твърде ясен и задава срокове.

Разбира се, трябва да бъде направен анализ какво е възможно да се даде и да се пита Украйна какво ѝ необходимо. Но не можем в продължение на толкова време да стоим безучастно. Това ни праща в лагера на страни като Северна Корея и Сирия, които единствено застанаха на страната на Русия в ООН, подчерта депутатът от ГЕРБ.

По думите му машинното гласуване е причината за рекордно ниската избирателна активност на последните избори, затова от ГЕРБ искат връщане на хартиената бюлетина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай