Лице на ГЕРБ попари парламента! Какво каза за Гешев

Коментар на бившия министър Костадин Ангелов

Лице на ГЕРБ попари парламента! Какво каза за Гешев | StandartNews.com

Лицето на главния прокурор или на главния прокурор като институция по отношение на неговата възможност за контрол, трябва да имаме широк дебат, той да получи обществена подкрепа и политическа подкрепа, и след това Народното събрание да вземе своите решения. Много е важно да кажем, че Народното събрание само по себе си не може под никаква форма да промени или да смени главния прокурор.

Това каза в „Лице в лице“ по бТВ проф. Костадин Ангелов от ГЕРБ.

Съдебната власт е независима, така е разписано в Конституцията, ние можем единствено и само да попълним квотата на Висшия съдебен съвет, и затова се иска квалифицирано мнозинство, което означава, че ние трябва да почнем да си говорим в парламента и да възстановим диалога, ако искаме да стигнем до някакъв консенсус политически, за да има той резултати и да не бъдат мъртвородени идеите, като тези в предния парламент.

Идеята за конституционна реформа и създаването на една комисия, в която липсваха няколко партии, представени в тази комисия, която между другото беше оглавявана от господин Иванов, но тя нито веднъж не се събра, допълни проф. Ангелов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай