Лидерът на ДБГ е кандидатът за кмет на РБ в Добрич

Лидерът на ДБГ е кандидатът за кмет на РБ в Добрич | StandartNews.com

Областният председател на партия "Движение България на гражданите" Йордан Йорданов е кандидатът за кмет на Добрич за изборите през есента на Реформаторския блок. Това съобщиха на нарочна пресконференция от Реформаторския блок. Пред медиите общинските председатели на партиите в блока заявиха, че единодушно застават и подкрепят кандидатурата на Йорданов. Той самият благодари на колегите си, като обяви, че Блокът ще се яви с единни кандидатури и листи и в останалите общини в областта, които ще бъдат съобщени на по-късен етап.

"Ще водим изцяло позитивна и различна кампания. Залагаме на млади и необременени хора, като отново в листата за съветници ще бъдат широко представени и гражданите" - гарантира още Йорданов. В отговор на въпрос Йорданов заяви, че акцентът в кампанията ще бъде изграждане на средна класа в Добрич, каквато няма. Целта, която РБ в Добрич си поставя формулира общинският председател на ДСБ Антония Кирова, която каза, че стремежът е да се стигне до балотаж и да бъдат взети повече мандати в общинския съвет.

В момента Йордан Йорданов е зам.-областен управител на Добрич от квотата на РБ. Той е роден на 15 януари 1987 година. Придобил е магистърска степен в Schiller International University, Florida, USA /2009 - 2011 г./. Бакалавър по икономика от Университета за Национално и световно стопанство - София. От 2012 г. до назначаването му за зам.- областен управител на област Добрич, е управител на компания, занимаваща се с наемане и арендуване на земеделски земи, производство и търговия със селскостопанска продукция, транспортна дейност. Работил е във финансови институции. Има експертиза в изготвянето на финансови доклади и анализи за фирми с малък и среден бизнес.

Владее английски, руски и сръбски език, семеен с две деца.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай