Лена хули ГЕРБ, но иска да управлява с Борисов. Поставя условия

Голямата болка на "Промяната" остават регулаторите

Лена хули ГЕРБ, но иска да управлява с Борисов. Поставя условия | StandartNews.com

Огън и жупел срещу ГЕРБ и ДПС хвърли Сивият кардинал на „Промяната” Лена Бориславова в сутрешния блок на бТВ. Въпреки това обаче тя обясни как ПП-ДБ ще управляват с ГЕРБ след изборите. Нещо повече – постави условия на Бойко Борисов.

ВИЖ ОЩЕ: Борисов със светкавичен отговор на Лена: Абсолютно всичко е загубено!

"Коалиция между ПП-ДБ и ГЕРБ след изборите ще е възможна, ако се подпише споразумение с конкретни срокове за реформи и двете партии се придържат към тях", заяви Лена Бориславова.

ВИЖ ОЩЕ: Изненадващ ход! ГЕРБ спаси Асен Василев от голям срам в парламента

"Ако Борисов поеме ангажимент за програми и всеки ден го спазва, и имаме независими конкурси, тогава можем да работим", каза тя.

"В момента имаме ясен проект на следващи стъпки, които трябва да се извървят, и всеки, който може да го направи, ще може да работи с нас", каза още Бориславова.

"Единственото, което подценихме, е обстоятелството, че влязохме в сглобка с ГЕРБ, но не оценихме колко зависими са те от ДПС", каза тя. И без капка неудобство каза, че са търсили гласовете на ДПС за 160 души мнозинство, както и че пак ще търсят ДПС в следващото НС, когато им трябва конституционно мнозинство за регулаторите. Постове обаче нямало да дават.

"Първо искам да уточня, че отстраняването на Росен Желязков като председател на Народното събрание (НС) няма нищо общо с неговата личност като човек. Знаете, че преди девет месеца той беше приемливата кандидатура за ротационен председател на парламента, който трябваше да подаде оставка на 6 март.

Това не случи, но не това е проблемът, а това, че г-н Желязков вместо да действа като пръв сред равни и да прилага правилата за работа на НС, той действа като пленник на Пеевски и Борисов", заяви Сивият кардинал на „Промяната”.

"Г-н Желязков погази правилника на НС, за да осигури Здравната каса с бюджет от 8 милиарда да премине в ръцете на г-н Мавров, който беше избран с гласовете на ГЕРБ, ДПС и "Възраждане", каза още тя.

"Всеки опит за реформа при ГЕРБ е саботиран с активното въздействие на "Възраждане". В момента, в който се разпадна сглобката, г-н Желязков започна да действа като абсолютен заложник на ГЕРБ и ДПС, вместо на висотата на неговия пост и затова сега идва нашата реакция” каза още Бориславова.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай