Четвъртък,

Лена Бориславова с инфарктен коментар за снимката с Петков

От: Редакция -
24610
Лена Бориславова с инфарктен коментар за снимката с Петков
A
A
A

Началникът на кабинета „Петков” Лена Бориславова излезе с позиция във Facebook, след като в интернет се разпространи снимка от Министерския съвет, на която тя е заедно с бившия премиер Кирил Петков. Появиха се твърдения, че двамата са хванати за ръце. Бориславова обаче отрече това и подчерта, че не би го направила.

„Днес в Министерския съвет имаше най-малко стотина репортери, фоторепортери, оператори. Всички знаехме, че те ще бъдат постоянно с нас и ще заснемат всичко, от всякакъв ъгъл, включително такъв, от който изглежда сякаш съм хванала премиера за ръка. Не бих и не съм го направила”, заявява Бориславова.

​Тя обяснява, че няма проблем в това, че има такъв кадър. Но допълва: „Има проблем, че той ще послужи за поредната акция, която да дискредитира участието на жени в политиката и да удари по лидера на партията, която започна промяната”.

„Първите жени депутати се избират през далечната 1946 г. Уви, над 70 години по-късно най-големият грях е да си жена, която иска да се развива професионално със собствени сили и да има мнение. Тази жена веднага бива заклеймена като нечия държанка, като неубедителна, нерационална, интелектът и личните качества нямат значение - друго е средството за успех и то зависи пак от мъж. Промяна е нужна в света, но още повече тук, в България”, завършва публикацията си Бориславова.

По информация на Нова телевизия. 


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички