Лечков: Тръгвам за реванш

Лечков: Тръгвам за реванш | StandartNews.com

Тръгвам на тези избори за реванш. Не считам, че тази дума е лоша. През 2011 година победата ми бе отнета служебно от съдията. Това обяви пред журналисти в Сливен бившият кмет на общината Йордан Лечков. Той представи новоучреденото "Движение Обединени региони" (ДОР).

В краткосрочен план искаме по-добро развитие на Сливен, а в дългосрочен се борим за финансова децентрализация на регионите в страната, заяви Йордан Лечков. Според него през последните години централизацията се засилва. Като област Сливен дава около 150 милиона лева данъци в хазната на държавата, а получаваме обратно 40-50 милиона. Това трябва да се промени, както е в Европа, каза Йордан Лечков. Той ще бъде кандидат за кмет и водач на листа за общински съветници, която ще бъде с максимален брой от 41 кандидати. Съучредители на ДОР са други двама съветници от групата на ГЕРБ в Сливен - председателката на общинския съвет Мария Григорова и бизнесменът Васил Йовчев.

Сред учредителите на формацията са още бившата зам.-кметица на Сливен Радост Костова, която като актриса е носител на наградата АСКЕЕР, бившият зам.-министър на земеделието Георги Кирилов, собственикът на частната болница "Ева" Ибрям Алиев и бизнесменът Владимир Стоянов, който е съпредседател на полско-българската търговска палата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай