Лаверн: Техническа грешка измести Станишев

Лаверн: Техническа грешка измести Станишев | StandartNews.com

София. Младият социалист, който стана известен с името Любимец 15, е получил сериозния резултат от вота на евроизборите заради техническа грешка. Не може толкова много хора да са гласували съзнателно преференциално, каза кандидатът за евродепутат на БСП Достена Лаверн в сутрешния блок на бТВ. Тя уточни, че не може един неизвестен като Момчил Ненков да измести лидера на партията.

Техническата грешка е предизвикана от неуредица в Изборния кодекс, каза още Лаверн. „Фактите говорят. Така изглежда логично – при нас преференцията сработва, защото сме втора политическа сила. Така се коментира и в медиите. А и хората смятаха, че аз съм сигурен евродепутат", допълни тя.

Социалистката обясни, че се притеснява от развоя на събитията, но ще продължи да работи за лявата идея – „дали в Страсбург, дали в Ню Йорк или Париж". „По-важното е смисълът за тези избори – че участвах на едно високо място, че обикалях два месеца и видях на практика как се подготвят избори", изтъкна тя.

Лаверн не призна поражението на социалистическата партия на евроизборите на 25 май. „Винаги партиите, които управляват, получават по-малък процент на европейски и местни избори. Хората така санкционират властта, избирателите са нетърпеливи", коментира още тя и изтъкна, че не чака Сергей Станишев да подаде оставка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай