Кючюк: ЕС просперира благодарение на диалога и компромисите

Евродепутатът посрещна в ЕП посетителска група от България

Кючюк: ЕС просперира благодарение на диалога и компромисите | StandartNews.com

Евродепутатът Илхан Кючюк посрещна посетителска група от България, в рамките на която студенти и академични председатели от цялата страна, ученици от Духовното училище в Момчилград и ученици от професионална гимназия по електроника “Александър Степанович Попов” гр. Велико Търново посетиха Европейския парламент. Посещението е награда за първите трима ученици, спечелили конкурса за есе на тема: “How does EU works? EU institutions and we.”.

По време на визитата гостите се запознаха отблизо с функционирането на Европейския парламент и имаха възможността да присъстват на лекцията на Илхан Кючюк. Лидерът на либералите коментира теми от политическата обстановка в Европа и България.

Разказвайки за дейностите и задълженията си като член на Европейския парламент, Илхан Кючюк обърна внимание на процесите, които се случват в ЕС, след поредицата от предизвикателства в последните години.

„Първите години, когато дойдох не се говореше за ролята на ЕС. Но след последните кризи като пандемията и войната, започна все по усилено да се търси поставя въпроса за лидерството и влиянието на ЕС на световната сцена. И ако преди сме си задавали въпроса може ли всяка държава-членка да се спасява поединично, след коронакризата и войната, категорично разбрахме, че това не е решение. ЕС е амбициозен съюз, който е динамичен и променящ се и това трябва да бъде така, за да има просперитет.  Но силата на ЕС е, когато работи заедно в рамките на 27-те държави.“, заяви Кючюк.

 Пред посетителската група Кючюк бе категоричен, че ЕС е съюз на конкуренция и е крайно време България да се стабилизира и да излезе от политическата криза, за да потърси отново мястото си на масата на големите разговори в Европа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай