Кунева: Коалициите в този момент не са полезни за България

Кунева: Коалициите в този момент не са полезни за България | StandartNews.com

Русе. "Не може да има по-нестабилно правителство от това, чийто премиер и министри са привиквани в прокуратурата. Коалициите в този момент не са полезни за България. Трябва да спрат да плашат, че едно еднопартийно правителство ще бъде нестабилно". Това заяви в Русе председателят на "Движение България на гражданите" Меглена Кунева, която е водач на листата на кандидат-депутати на партията в крайдунавския град. Меглена Кунева припомни решението на Националния съвет на партията, че "Движение България на гражданите" е готово да състави самостоятелно мандатно правителство.

"Готови сме, ако хората ни подкрепят, да изпълним мандат. Мандат, разписан много ясно на базата на нашата програма, който изключва коалиции", каза Кунева. Тя се обяви също за деполитизираме на икономиката и администрацията. По думите й гражданите не трябва да бъдат притискани "да избират между ляво или левашко управление".

В Историческия музей в Русе Кунева се срещна с младежи, които ще имат възможност да гласуват за първи път. На същото място преди година бе обявено създаването на "Движение България на гражданите". В русенския музей се съхранява и писалката, с която Кунева подписа Договора за присъединяване на България към ЕС през 2005 г.

Ина Петрова

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай