Кунева: Изборите показаха практики против Изборния кодекс

Кунева: Изборите показаха практики против Изборния кодекс | StandartNews.com

Ще говоря с премиера, още утре внасяме промени в Изборния кодекс, каза Кунева, като се обърна към Георг Спартански с "Честито, господин кмете!"

"Тези избори показаха тежки организационни проблеми и практики против Изборния кодекс. Ще говоря с премиера, вярвам че ще откликне. Още утре от ДБГ внасяме промени в Изборния кодекс за машинно броене на бюлетините и преброителни центрове", това каза Меглена Кунева от Плевен, където заедно с екипа, Найден Зеленогорски, Димитър Танев и Георг Спартански посрещнаха новината за победа на балотажа.

Кунева се обърна към Георг Спартански с "Честито, господин кмете!" и каза, че още от утре трябва да започне обединението на плевенските граждани и изпълнението на приоритетите на Спартански за честно, публично и прозрачно управление.

Самият новоизбран кмет Спартански каза, че всички медии задават въпроса за честните избори, което, по думите му, означава, че има дълбок институционален проблем и че България не може да става известна с подобна лоша организация на изборите и толкова изборни нарушения.

Найден Зеленогорски, председател на предизборния щаб на РБ, каза, че на първия тур в Плевен са били купени между 10 и 15 процента срещу Спартански.

РБ не участва в купуване на гласове и побеждаваме винаги честно. Радвам се, че се възстанови справедливостта, категоричн бе той. На моя сигнал от снощи, нашите опоненти от ГЕРБ- Плевен отговориха със сигнал, че съм бил направил нещо на място, на което не съм бил - това е смехотворно, каза Зеленогорски по повод призоваването му днес следобед в Икономическа полиция в Плевен по сигнал. Това няма да разклати коалицията, искахме феър-плей и честна битка - радвам се, че спечелихме и че отделни постъпки на местната клика няма да влоши отношенията ГЕРБ-РБ на национално ниво, подчерта още той.

Поздравявам плевенчани, Плевен тръгва по добър път от днес, каза още той.

Меглена Кунева добави, че поздравява всички спечелили балотажите. Поздравявам и плевенчани за огромната подкрепа и за този избор. Доволна съм, че даваме своя принос в доброто управление на страната и на местно ниво, каза още тя.

Кунева обяви, че събира Изпълнителния съвет на ДБГ утре, за да направи анализ на резултатите, на изборния процес и да обсъди сигнал по сигнал нарушенията, в отговор на които трябват изменение в Изборния кодекс, за които ДБГ е готово да внесе незабавно промени за машинно броене на бюлетините и преброителни центрове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай