Кунева: ЕС е като "предпазна мрежа" за случващото се в България

Кунева: ЕС е като "предпазна мрежа" за случващото се в България | StandartNews.com

Русе. Много се радвам, че сме членове на ЕС, защото това ни пази, заяви председателят на Движение Бългaрия на гражданите Меглена Кунева в Русе. По думите на Кунева, това действа като "предпазна мрежа" срещу действия като тези, на които сме свидетели. "Става въпрос за престъпление срещу правосъдието, за което има текст в Наказателния кодекс. Трябва да стане ясно дали бившият премиер е основен автор на престъплението, това трябва да бъде разследвано, защото законът е един за всички". Така коментира скандала с подслушванията лидерът на "Движение България на гражданите".

Кунева изтъкна, че трябва да се обърне внимание на съдържанието на разговорите, а не на технологията, по която те са направени и впоследствие разпространени „За мен най-лошото е, че имахме много случаи на подслушване - лекарите в Горна Оряховица, Мишо Бирата, а правителството не се намеси и ето къде сме сега", коментира още тя.

Тя припомни, че именно в Русе се пази писалката, с която е подписан договорът за присъединяване на България към ЕС. "Тук са и хората, заради които аз си казах - да, струва си, струва си цялата борба, струва си влизането в ЕС", коментира Кунева. 

Рано сутринта тя беше в русенската църква "Света Троица", където запали свещичка и взе върбова клонка. По-късно Меглена Кунева, която е водач на депутатската листа и в Русенски регион, се срещна с членове и симпатизанти в центъра на града.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай