Кунева се появи. Два съвета към властта

Путин се опитва да профилира Русия през погледа на миналото, каза тя

Кунева се появи. Два съвета към властта | StandartNews.com

Два съвета към властта даде Меглена Кунева. В политиката липсват основни постулати на възпитанието. Ако народните представители престанат да се обиждат лично и да се нападат, имаме шанс да се придвижим напред, коментира в ефира на БНТ бившият еврокомисар Меглена Кунева.

Според нея е нормално да има коалиционно споразумение в едно правителство с евроатлантически профил, въпреки явното нежелание на някои от управляващите сили да признаят, че това е коалиция.

Кунева даде и втори съвет - по отношение на кандидатурите на България за нов еврокомисар, Кунева посочи, че в 90% от случаите има по един кандидат. Тя подчерта, че е важно да не се говори негативно за двамата кандидати. Според нея е изключително важно бъдещият еврокомисар да е подготвен и компетентен по много теми.

Кунева направи коментар и на събитията в Русия през изминалия уикенд. По думите й Путин се опитва да профилира Русия през погледа на миналото. Обвинението срещу Пригожин дойде след изказването му, че основанията за войната са фалшиви. Страхът, че истината излиза наяве е много силен в политическия елит, поясни тя.

Според нея Путин ще се опитва да използва това от своя гледна точка и да удари по-силно опозицията и медиите, тъй като догодина предстоят избори в страната.

Русия обича да подклажда напрежението и замразените конфликти. Явен пример за това са събитията между Армения и Азербайджан, каза още Кунева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай