Кукли от шума подари президентът в Дания

Кралица Маргрете ІІ възхитена от тракийската ни култура

Кукли от шума подари президентът в Дания | StandartNews.com

Копенхаген. Кукли от шума поднесе президентът Росен Плевнелиев по време на посещението си във втората в света компания за изолации "Rockwool" в Дания.

Куклите от Куртово конаре официално се влезли в протокола на държавния глава. Родната култура президентът промотира и късно вечерта във вторник, когато откри изложба на златните дарове от Свещаре в датския национален музей. Съкровището, което бе намерено сравнително скоро, за първи път напуска пределите на родината ни, но съвсем скоро се очаква да бъде показано и в други страни по света. Културата, историята и вкусната храна са нещата, върху които трябва да акцентира страната ни при рекламирането ни зад граница, вместо постоянно да се обвиняваме в корупция, категоричен бе президентът.

Между 60 и 100 хиляди туристи от Дания посещават всяка година България като се надяваме броят им да расте. За целта са предвидени таргетирани рекламни стратегии, които да посочат предимствата ни, обясни държавният глава. По време на срещата му с датската кралица Маргрете ІІ туризмът също е бил сред основните теми на разговора. При посещението си през 2000 година у нас кралицата ни показа върху какво трябва да фокусираме усилията си, за да се превърнем в успешна дестинация. Тя сама избра да посети, докато бе у нас, гробницата при Старосел, да опита родни вина, розови домати. Това е истинското и ценното за нас, а не "в Слънчев бряг да се пържат на плажа туристите и да ядат домати и кюфтета от магазина", обясни държавният глава. Трябва да подпомогнем малкия бизнес и да създадем регионални депа за качествени производители, обясни той. Маргрете ІІ била възхитена от тракийското ни наследство и култура, допълни още Плевнелиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай