Кървава битка! 10 кандидати в родео за кмет на Благоевград

В областния град ври и кипи

Кървава битка! 10 кандидати в родео за кмет на Благоевград | StandartNews.com

Кървава ще е битката за кмет на Благоевград. 10 кандидати влизат в изборното родео.

Първи кандидатурата си обяви бившият кмет на Благоевград Румен Томов. Днес той официално потвърди в ефира на БНР новината, която от месец се върти в областния град.

Томов влиза в състезанието, издигнат от инициативен комитет и подкрепен от партия "Български възход", дали други политически сили ще го припознаят като техния кандидат засега е неясно, но е факт, че Томов вече започна предизборната си кампания, показвайки активност в социалната мрежа, а вече и в медиите, предаде struma.com.

Започва на чисто, след като не успя да довърши първия си мандат , заради допуснато забравяне, да се заличи като търговец в регистъра. Нарушение, което му донесе много главоболия и загубени съдебни дела.

Кандидат за кмет ще бъде настоящият градоначалник Илко Стоянов, който излиза този път като независим. В първия си частичен управленски мандат, Стоянов бе кандидат на ИТН, и единственият им кмет в страната.

БСП ще щурмуват с Венелин Трошанов, бивш заместник кмет от екипа на Румен Томов. Част от социалистите обаче се ориентират към "Левицата", откъдето също ще извадят кандидат за кмет, но засега нямат откроена ясна кандидатура. Същото се отнася и за ПП ГЕРБ. Дали ще подкрепят сегашния кмет Илко Стоянов, или ще участват в изборите със собствена кандидатура ще определи  социологическото проучване, което ще бъде  проведено  на територията на Благоевград.

От резултатите му ще зависи какво ще правят от ГЕРБ -  ще издигнат или подкрепят кандидата с най-висок процент одобрение. ГЕРБ традиционно правят подобни проучвания, като част от предизборната им стратегия и това е най-справедливият начин за оценка и пресяване на кандидатите за кметския престол.

От ГЕРБ  за местния вот се отцепват коалиционните им партньори СДС, които ще имат собствен кандидат. Спряга се името на медицинската сестра Мария Гошева.

ПП -ДБ засега ще излязат с единна кандидатура и тя е на адвокат Методи Байкушев, номиниран от ПП и за поста на областен управител.

Очаква се съвсем скоро бившият областен управител и бивш заместник министър на МРРБ Николай Шушков да потвърди, или отхвърли плъзналия слух за участието му в политическото състезание за общината.

Все още официално не е потвърдена и мълвата за връщането в играта на екскмета на Благоевград Атанас Камбитов, когото спрягат като независим кандидат, издигнат от инициативен комитет Засега Камбитов нито отрича, нито потвръждава плъзналия слух.

В пространството се разпространяват имената на още кандидати за поста. Бившият кмет на с. Дъбрава - Росен Георгиев, участвал в почти всички местни избори напоследък ще се пробва на изборите заедно с друг бивш кандидат-кмет  Ст. Делиов. За поста ще се борят още бившият директор на пощата Димитър Ирибозов, вечната опозиционерка Злата Ризова, бившият областен управител Валери Смиленов и председателят на общинския съвет Радослав Тасков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай