Кристалина: Ситуацията със сирийските бежанци е истинска трагедия

Еврокомисарят призова да се сложи край на сраженията

Кристалина: Ситуацията със сирийските бежанци е истинска трагедия | StandartNews.com

Брюксел. "Днес получихме тъжно потвърждение – броят на хората, които са избягали от войната в Сирия и живеят като бежанци в съседните страни, е достигнал тревожната граница от 2 милиона души. Повече от половината от тях са деца".

Това каза днес европейският комисар за международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи Кристалина Георгиева в свое изявление, след като агенцията на ООН за бежанците съобщи, че от началото на сирийския конфликт от Сирия са избягали над 2 милиона души.

Комисарят подчерта, че по-голямата част от сирийските бежанци се намират в Турция, Йордания, Ливан и Ирак. „Тази ситуация представлява трагедия за хората, които са били принудени да напуснат домовете си, но и огромна жертва за благородните гости, които виждат как собствената им стабилност е застрашена от сирийското преселване", заяви още еврокомисар Георгиева.

В тази връзка комисарят призова да се сложи край на сраженията и подчерта спешната необходимост от политическо решение на сирийския конфликт.

Галерия: Сирийските бежанци

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай